lørdag 4. februar 2012

Lørdags-lysing

Potetpuré, soyasmør, fennikelcrudité og granateplekjerner. Mmmmm. Perfekt balanse mellom salt, søtt, syrlig, mykt og sprøtt.

Jeg kommer i utgangspunktet ikke til å legge ut så mange middagsretter på denne bloggen, siden desserter er mer mitt felt. Denne retten gjør jeg likevel et unntak for for den er så god!


Til 4 personer:
Kutt fennikel i tynne skiver med en mandolin eller en skarp kniv. Legg i iskaldt vann mens du begynner på resten. Kok ca 800 g mandelpoteter til de er møre, mos potetene og tilsett melk, fløte og smør til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Stek lysingfiletene på skinnsiden, først på lav varme i en nøytral olje, så på høyere varme mot slutten av steketiden, slik at skinnet blir sprøtt. Ha i en klatt smør i stekepannen helt på slutten av steketiden. Kok smør i en tykkbunnet kasserolle til det er nøttebrunt. Ha i litt soyasaus, finhakket sjalottløk og persille. Sil vannet av fennikelen og vend inn litt olje og appelsinsaft. Smak til med salt. Legg opp alt og strø granateplekjerner rundt. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar