mandag 16. januar 2012

Sitrussalat med Limoncello

Mmmmm... Nå er appelsinene på sitt beste, og blodappelsinene i sesong. Dette er en deilig hverdagsdessert, gjort på 5 minutter. Deilig og frisk - vi fortjener da vel litt luksus i hverdagen?


Til 4 personer:
2 appelsiner
2 blodappelsiner
1 rosa grapefrukt
Limoncello etter smak

Skjær appelsiner og grapefrukt i fileeter, og blodappelsinene i skiver uten skall. Da vises de vakre sjatteringene i fruktkjøttet bedre. Hell på en god slump Limoncello (italiensk sitronlikør), og la det marinere en halvtimes tid. Bon appetit! Vil du løfte desserten enda et par hakk er mascarponekrem deilig til:

100 gram mascarpone
200 gram fløte
50 gram sukker
Frø fra en vaniljestang

Visp opp til en krem. Ikke visp for lenge, fordi mascarponen har et høyt fettinhold sprekker den lett. Den fete kremen balanserer sitrussalaten perfekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar