I døren ble vi nesten løpt ned av en lettere stresset herremann, som utover kvelden skulle vise seg å være stedets innehaver. Vi fikk et kort smil, og ble vinket innover. Inne ble vi møtt av en lettere tafatt jente og vist til et bord. Og der ble vi sittende og blomstre. Innehaveren løp frem og tilbake, og den kvinnelige servitøren puslet rundt inne, og lot ikke til å gjøre så mye. Stedet var langt fra fullt, men med tiden innehaveren benyttet på å snakke med hver gjest, fikk han problemer med å rekke rundt. Kvelden startet med andre ord ikke optimalt.
Så var det vår tur til å få turboens oppmerksomhet. Forslaget om et glass prosecco mens vi ventet på sistemann ble tatt godt i mot, og lettet stemningen. Lokalet er rent, men rustikt, bordene dekket med enkle melkeglass og mykvaskede kjøkkenhåndklær som servietter. Restauranten er delt i to, med en "uteservering" i selve passasjen, og et indre lokale med 5-6 bord, og en åpen kjøkkenløsning. Sjarmerende innredet, med respekt for den funksjonalistiske arkitekturen.
Da sistemann i laget omsider ankom fikk vi presentert menyen. Det var mye som fristet, ja egentlig fristet alt, men valget falt omsider på litt antipasti, til å begynne med. Vi fikk servert deilige, langtidsmodnete skinker som smeltet på tungen, og smaksrike pølser, akkurat så tynnskåret som i Italia, dandert på en skiferhelle. Med på fatet fulgte det brød, men den annonserte aiolien som skulle følge med manglet. Ved etterlysning fikk vi en skål med noe vi identifiserte som tunfisk og kaperssaus i stedet, de var tydeligvis tomme for aioli. Men det var inget dumt bytte, for sausen var smaksrik og deilig, og skled ned på høykant. Til dette drakk vi en deilig, litt fet hvitvin fra Südtirol, nærmere bestemt Alto Adige. Undertegnede har egentlig ikke italienske hvitviner som noen favoritt, men her var det andre boller. Og her begynte innehaverens interesse og lidenskap å komme til sin rett. Valget av vin sto seg godt gjennom hele måltidet, og prisen var heller ikke feil. Han kunne fortelle at han legger 200 kr på all vin på flaske, så her kan man få god vin til en sympatisk pris.
De neste rettene vi valgte å gå for er zuppa de mori, den italienske søsteren til den spanske gazpachoen, og vitello tonnato, tynnskåret filet av kalv med den deilige tunfisk og kaperssausen vi allerede hadde stiftet bekjentskap med. Den kalde tomatsuppen var akkurat slik vi liker den, frisk og med rene smaker, med et lite sting av chili. Vitello tonnatoen levde også opp til forventningene, deilig toppet med salte kapers og parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar